Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел останал изненадан от разликата спрямо съперниците

Фетел останал изненадан от разликата спрямо съперниците

51
0
Себастиан Фетел

Изненадан от разликата спрямо съперниците от Макларън останал Себастиан Фетел, заяви самият той минути след финала на квалификацията за Гран при на Италия. Световният шампион във Формула 1 за 2010 г. спечели десети полпозишън за настоящия сезон, но бе категоричен, че е очаквал далеч по-сериозна борба и много по-малки разлики, отколкото бяха регистрирани днес на пистата Монца.

Определено съм изненадан, въобще не очаквах нещата да се развият така. Всъщност смятах, че разликата ще е значително по-малка – обясни Фетел. – Допуснах грешка в един от последните си бързи турове, както всички видяха, но в крайна сметка успях да напасна и трите сектора заедно. Като се има предвид колко сложно е състезанието, съм крайно удовлетворен от резултата. И не са само крилата, колата като цяло е страхотна. Тази година пък освен тях най-важното нещо е балансът, а аз се чувствах безкрайно удобно от самото начало на квалификацията. Това са за мен тайните, ако въобще има такива – допълни германецът.

Почти 0,5 сек е авансът на Себастиан спрямо времето на Люис Хамилтън, а в Ред Бул очакваха Монца да е трудно за тях трасе. Биковете обаче правеха подобни изявления и на Спа-Франкоршамп, където записаха двойна победа.

Фетел също така не бе наясно защо съотборникът му Марк Уебър направи само едно излизане в Q3 днес, но спомена, че проблем в колата на австралиеца е задържал екипа буден до късно снощи.