Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Отпадането на Ферари в Q2 не е изненада за никого

Фетел: Отпадането на Ферари в Q2 не е изненада за никого

3269
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка Ферари
Себастиан Фетел сподели, че двойното отпадане на Ферари по време на Q2 не е изненада за никого.

Отборът на Ферари записа своята най-лоша квалификация от началото на сезона. И двамата пилоти не успяха да преминат Q2 и останаха на 13-та и 14-та позиция. Тимът имаше проблеми още през петъчния ден, а през днешния ден колата на Шарл Льоклер едва успя да прескочи Q1. Това означаваше, че Ферари са едва седмият най-бърз отбор в момента, задминавайки само Уилямс, Алфа Ромео и Хаас.

„Представянето ни днес показа реалното състояние на  Ферари в момента. Опитахме всичко и вложихме много усилия, но не постигнахме желания резултат. Очевидно не сме където искаме да бъдем, но това не е първото състезание, където ни се случва това“, заяви Себастиан Фетел .

Днешният резулат бележи значителен спад за Ферари, тъй като италианският тим бе на първа редица на тази писта година по рано.

„Това е голяма крачка назад за Ферари спрямо всички други.  Трябва да намерим основния проблем в представянето си и да го решим възможно по-скоро. Денят за нас определено не бе добър. Налага се да продължим да работим усилено, за да подобрим представянето си. Разбирам разочарованието на нашите фенове. Утре ще опитаме да направим всичко възможно по силите си, но не очаквайте чудеса,“, сподели Шарл Льоклер.