Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел първи в третата свободна тренировка

Фетел първи в третата свободна тренировка

35
0
Барселона,Ред Бул,Себастиан Фетел

Себастиян Фетел успя да се класира на първо място в третата свободна тренировка днес в Испания. Пилотът на Ред Бул направи късен опит и успя да изпревари Пастор Малдонадо, който зае втора позиция със своя Уилямс. Много силно се представиха пилотите на Заубер, като Кобаяши е трети, а Перес пети. На четвърта позиция е съотборникът на Фетел, Марк Уебър, а шести е Фернандо Алонсо с Ферари.

През по-голямото време от тази последна свободна сесия начело бе Серхио Перес. Той постави своя резултат около 20 минути след началото на тренировката с твърдите гуми. При първите опити с меките обаче начело първо излезе Розберг с Мерцедес, а в последствие Жан-Ерик Верн

Перес обаче отново се върна на върха след като и той сложи софт сместа. Той остана начело две минути преди края на сесията, като тогава бе изпреварен от Камуи Кобаяши и Марк Уебър.

Секунди по-късно обаче те бяха изместени от Малдонадо, а в края той на свой ред трябваше да се примири с второто място зад Фетел

Шести се класира Фернандо Алонсо, следван от Верн и Дженсън Бътън, който бе по-бързият пилот на Макларън. Неговият съотборник Хамилтън остана 16-и, след като попадна на трафик по време на бързата си обиколка. Зад него на 17-а позиция се нареди Михаел Шумахер със своя Мерцедес. Розберг с другата сребърна стрела е десети, след като успя да изпревари Фелипе Маса с Ферари.

Квалификацията започва в 15:00 ч.