Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел е по-близо до пенсия отколкото до нов договор, смята Перес

Фетел е по-близо до пенсия отколкото до нов договор, смята Перес

2425
0
Серхио Перес, Себастиан Фетел
Серхио Перес и Себастиан Фетел; снимка: Спас Генев

Себастиан Фетел е по-близо до раздяла със спорта, отколкото до договор с нов отбор. Това е мнението на пилота на Рейсинг Пойнт Серхио Перес. Мексиканецът има договор с тима от Силвърстоун до края на 2022 г. Така той не е част от спекулациите в момента, а гледа нещата отстрани.

„Чувахме, че нещата може би не вървят добре”, сподели той пред motorsport.com. „И двете страни не се чувстваха както преди години. Мисля, че факторът „Льоклер” е изиграл ключова роля.”

Според Серхио и Карлос Сайнц, и Даниел Рикиардо са добър избор за Ферари. За всеки един от тях пък това ще е „уникална възможност”.

„В крайна сметка понякога не разбирате защо един пилот пасва в даден екип, а друг не”, коментира Перес, който бе част от програмата за млади таланти на Ферари

„Всичко зависи от интересите на тима, какво търси в момента. Предстои да научим кой е. И двамата са много добри варианти за отбора. Карлос имаше страхотен сезон в Макларън. Трябва да знаете, че във Формула 1 паметта е къса. Всичко зависи от последното ти представяне, но той заслужава този шанс. Смятам, че е страхотен професионалист, отличен пилот, много трудолюбив. Той отлично разчита състезанията, знае как да се възползва максимално от възможностите си. Мисля, че затова е заслужава шанс да бъде до Льоклер, който също е млад и има всичко пред себе си.”

На въпрос дали преминаване във Ферари не е супер лесно решение, Перес отговори, че всеки би искал да попадне в тима с най-дълга история, а Скудерията се е променила много в последните години

В Маранело вече ангажират толкова млади пилоти като Льоклер. Изглежда тимът ще остави и конкуренция между пилотите си, което ще проличи и от продължителността на контрактите. Самото отваряне на позиция в този отбор е изключително важно за целия керван.

Относно въздействието на настоящата пауза от състезанията, той добави: „Ние живеем в балона, който е F1. Състезаваме се през цялото време, понякога смятаме, че това е всичко на света. Но когато изведнъж попаднахме в този странен живот, различен от онзи, с който не сме свикнали, той ни кара да погледнем навътре и да си зададем много въпроси. Например какво ще се случи, когато се пенсионираме, защото животът може да бъде страхотен и извън състезанията.”