Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел победил в Сингапур въпреки болки в гърба

Фетел победил в Сингапур въпреки болки в гърба

35
0
2011,Гран при на Сингапур,Дженсън Бътън,Марк Уебър,Себастиан Фетел,състезание

Здравословни проблеми измъчили и двамата пилоти класирали се на първите две места на подиума в Сингапур. Дженсън Бътън се оплака още преди началото на състезанието от неразположение, което довело до отслабване с килограм и половина. Себастиян Фетел също имал известни затруднения предизвикани обаче от високите бордюри в шиканите на пистата.

Според германският Блик, Фетел имал болезнени пришки на гърба и на лявото рамо, който се появили още след първите тренировки заради прекалено стегнатите предпазни колани и неравностите по трасето.

И докато при Бътън докторът на екипа Аки Хинца намери необходимия лек, за да може пациентът му да се бори за победата, то при Фетел на помощ дойде друг финландец. Физиотерапевтът Томи Пермакоски превързал проблемните места с кинезио лепенка. Това е облекчило до голяма степен страданията на Фетел и той бе неудържим в състезанието. Рядко през този сезон Фетел бе толкова убедителен и ако не бе колата за сигурност Бътън едва ли щеше да има шанс да се доближи до съперника си.