Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Подходих консервативно към последните бързи обиколки

Фетел: Подходих консервативно към последните бързи обиколки

40
0

По-консервативен подход приложи Себастиан Фетел (Ред Бул) в последните си, решителни бързи обиколки в квалификацията за Гран при на Великобритания, която спечели с 0,143 сек пред съотборника си Марк Уебър. Двамата бяха единствените състезатели, които днес слязоха под 1:30 мин и очаквано бяха абсолютно безапелационни като скорост на британското трасе. Фетел заяви, че не знае защо толкова му върви точно на Силвърстоун, но не бе изненадан, че е толкова бърз.

– Колата очевидно работи прекрасно във всички завои. Новата секция е великолепна, въпреки неравността в 11-и завой. За щастие болидът върви наистина много тук и определено е невероятно забавно да карам точно на тази писта. Не бях доволен от представянето във втория сегмент, когато просто бях твърде бавен, а и задната част на автомобила бе леко нестабилна. Не пипахме обаче нищо за последната част, аз просто подходих по-консервативно.

Проблемът с носа от сутрешната последна свободна сесия бе поправен за квалификацията, както и грижите със спирачките от втората петъчна тренировка.

– Надявам се и утре да се забавлявам, а ключът е, че стартирам от полпозишън и от чистата страна на пистата. Прогнозата е за слънце, което е необичайно за Силвърстоун. Но като цяло се чувствам тук като у дома, защото надпреварата е домашна за отбора ми – допълни щастливият германец.