Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел подновява договора си до 2016 г.?

Фетел подновява договора си до 2016 г.?

42
0
Себастиан Фетел

„Never change a winning team“ – Никога не променяй печеливш отбор. Това мото сме свикнали да чуваме по-често във футбола, но изглежда че то е валидно и за множество други спортове и сфери. Към него изглежда са се обърнали и от Ред Бул, след като отбора преподписа с Рено до 2016 г., Марк Уебър ще кара за „биковете“ и през следващия сезон, а сегашният договор на Себастиян Фетел е до 2014 г.

Спекулациите и подхвърлянията на Фетел, че един ден с удоволствие би карал за Ферари явно са подействали като аларма за екипа, защото според неговия консултант, д-р Хелмут Марко, се преговаря вече за удължаването на договора на Фетел. Според Марко, това е свързано с новия регламент за двигателите, който предстои да влезе в сила през 2014 г.

„Имаме договор със Себастиян до 2014 г., защото тогава, когато подписахме, изхождахме от да караме две години според новия регламент, който трябваше да влезе в сила по-рано“, обясни д-р Хелмут Марко пред немското списание Шпорт билд. „Сега обаче нещата се промениха. Новите правила ще влязат в сила през 2014 г. Затова предложихме на Себастиян нов договор и преподписахме с Рено до 2016 г.“

„Надяваме се да предоставим на Себастиян и след 2014 г. кола, с която да печели нови титли.“

Фетел явно се е почуствал поласкан от предложението и е заявил пред същото издание, че за момента няма намерение да сменя отбора.

„Чувствам се много, много добре в отбора и в момента нямам никаква причина да го сменям. Ние в Ред Бул сме като едно голямо семейство и аз се чувствам у дома си.“