Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел пое вината за катастрофата си, но оправда Рикиардо

Фетел пое вината за катастрофата си, но оправда Рикиардо

50
0

Себастиан Фетел пое вината за катастрофата си в Гран при на Мексико в 50-ата обиколка, която го извади от състезанието. Пилотът на Ферари имаше общо 3 инцидента в надпреварата. Първо дойде съприкосновението с Даниел Рикиардо, което доведе до спукана гума за Себастиан. След това германецът се завъртя в серия S-образни завои, а накрая на същото място излетя и се заби в предпазните стени. Запитан дали нещо се е счупило по колата, Фетел отговори:

„Не, беше моя грешка. Гледах катастрофата, защото исках да разбера какво се случи. Нямаше нищо по колата. Влязох в завоя с горе-долу същата скорост и изведнъж изпуснах болида. Беше подобно на първия път, когато изтървах машината от контрол. Знам, че беше сложно на това място през целия уикенд, но не обвинявам условията на трасето. Може би исках твърде много от колата.”

Фетел също така призна, че решението на стюардите да не наказват никого след инцидента на старта с Рикиардо е било правилно. Първоначално пилотът на Ферари беше ядосан, тъй като смяташе, че състезателят на Ред Бул не му е оставил достатъчно място и затова се е стигнало до удара, който доведе до спуканата гума.

„Първоначално бях много ядосан, защото спуках гума и състезанието беше загубено. Гледайки ситуацията сега, мисля, че беше коректно да не се предприемат никакви действия (като наказания). Не мисля, че Даниел имаше къде да отиде. Той се опитваше, но наистина нямаше място. Видях го в последната секунда и се опитах да отворя пространство, но беше твърде късно. Но не можеш да направиш това нарочно и аз не го обвинявам.”