Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел помогна много за промяната във Ферари, призна Кими

Фетел помогна много за промяната във Ферари, призна Кими

39
0

Кими Райконен призна, че Себастиан Фетел е помогнал много за промяната в тима на Ферари с идването си в края на миналата година. Германецът замести напуснали в посока Макларън Фернандо Алонсо и внесе свежест в атмосферата в тима. В комбинация с въведената по-сериозна дисциплина и ред от новия спортен шеф Маурицио Аривабене, Скудерията направи един много по-добър болид за 2015 г. С него Себастиан спечели 3 победи този сезон.

„Не отричам, че идването на Себастиан в тима промени атмосферата, заяви финландецът. – Нещата станаха много по-добри, не както миналата година. Той служи перфектно на тима, а и аз успях да подобря представянето си и показателите си. Пилотите винаги имат влияние върху развитието на тима и върху психологическия фон в него. Сега ние се разбираме отлично помежду си, всички в отбора са като един колектив и вървим нагоре.”

Самият Фетел пък заяви, че съжалява за загубата на Валентино Роси в битката за титлата в MotoGP. Доктора беше победен от съотборника си в Ямаха Хорхе Лоренсо в последния кръг във Валенсия. Испанецът спечели състезанието, а Роси остана 4-и след старт от последно място, губейки титлата с 5 точки.

„Не гледах цялото състезание, но това, което видях, беше невероятно, заяви Себ. – Роси направи всичко, каквото бе възможно. Той се показа като истински шампион. В първата обиколка той кара феноменално. Той догони лидерите, но първите трима бяха недостижими. Беше лош ден за феновете на Роси.”