Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Пораженията по колата затрудняват намирането на причината за инцидента

Фетел: Пораженията по колата затрудняват намирането на причината за инцидента

2292
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Себастиан Фетел заяви, че повредите по колата затрудняват тима на Ферари в намирането на причината за катастрофата му по време на 6-ия ден от тестовете на Каталуня днес.

Германецът се удари с висока скорост в бариерите на завой 3, след като получи механична повреда. От някои снимки се вижда, че предното крило се удар в асфалта точно пред Фетел да изхвърчи от трасето.

„Според моето усещане имаше проблем в предната лява част на колата, каза Фетел. – От този момент не можех нищо да направя, за да избегна удара. Почти челно се ударих в бариерите. Работим здраво, за да разберем какво се случи.

Щеше да е по-лесно ако имаше по-дълга зона за сигурност и колата не се беше ударила веднага след излитането си. Заради сблъсъка тя е доста разбита. Всички се опитваме да разберем какво се случи.“

Фетел допълни, че ситуацията не е идеална, като в Скудерията са загубили няколко часа за подготовка. По думите му обаче важно е да се разбере какво точно се е случило при инцидента.

Себастиан каза още, че е изненадан от това колко много нови неща са внедрили по болида си в Мерцедес за вторите тестове спрямо първите. Тази седмица колата W10 се появи на Каталуня почти изцяло променена.

„Малко съм изненадан, че в колата има толкова много иновации. Но всеки избира своя начин на работа, каза Фетел. – Определено я гледаме и представлява интерес за нас.“