Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел пръв до обяд на втория ден в Барселона

Фетел пръв до обяд на втория ден в Барселона

40
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел бе най-бърз до обедната почивка на втория ден тестове на испанската писта Каталуния. Световният шампион за 2010 г. отвя съперниците си, постигайки най-доброто време, дадено до момента на трасето до Барселона (включително и спрямо постиженията от предишните изпитания там). На почти секунда зад него остана Виталий Петров (Рено), следван от Фелипе Маса (Ферари).

Тренировките стартираха на суха писта за разлика от вчера, но прогнозата бе за облачно време през по-голямата част от деня и максимални температури на въздуха до 12 градуса. Сериозна вероятност за дъжд според метеоролозите има за петък следобед и за цялата събота (финалния ден от изпитанията).

Единствено Испания Рейсинг пък отсъстват днес от тестовете. От тима възнамеряват да представят новия си автомобил F111 в петък и да проведат проби с него същия ден следобед и в събота. Пастор Малдонадо от своя страна не записа време в сесията досега, след като спря заради електрически проблем с KERS. Венецуелецът има рожден ден днес – навършва 26 години, но нямаше повод да празнува, след като записа едва пет тура и загуби цялата сутрин. Екипът демонтира системата за останалата част от изпитанията.

Фетел от своя страна бе със страхотно темпо в сериите си и ако предположението на Ник Хайдфелд, че Ред Бул не карат на лимита си, се окаже вярно, то авансът на Ред Бул би бил огромен.

Програмата на Петров включваше работа по базови настройки и проби на нови гуми, като следобед се очаква да направи няколко по-дълги серии турове.

Ферари са със сериозни промени по болида си за настоящите тестове. Най-видимата от тях бе новата конфигурация на изпускателната система, наподобяваща решението на Ред Бул. Скудерията има и различни аерокомпоненти, чиито проби бяха част от програмата на Маса.

В Макларън обаче отново имаха куп грижи и ситуацията изглежда съвсем отчайваща. Люис Хамилтън е зад волана на МР4-26 днес, но програмата му бе сериозно съкратена първо заради хидравличен теч, а след това получи повреда в изпускателната система.

 

Времената до обяд:

1.Себастиан ФетелРед Бул1:21.865
2.Виталий ПетровРено1:22.670
3.Фелипе МасаФерари1:23.324
4.Себастиен БуемиТоро Росо1:23.838
5.Пол ди РестаФорс Индия1:24.334
6.Камуи КобаяшиЗаубер1:25.485
7.Нико РозбергМерцедес1:26.120
8.Люис ХамилтънМакларън1:28.946
9.Жером ДАмброзиоВърджин1:28.982
10.Ярно ТрулиЛотус1:29.286