Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Предимството на F-duct не е огромно, но е осезаемо

Фетел: Предимството на F-duct не е огромно, но е осезаемо

33
0

Доста доволни, но и леко изненадани останаха в тима на Ред Бул, след като заеха първа редица на грида за Гран при на Европа, тъй като и самите те не смятат уличното трасе във Валенсия за силна за тях писта. И двете коли на екипа са със системата F-duct, след като решиха да я ползват и в квалификацията, и в състезанието.

– Последните няколко старта не бяха много гладки, понякога беше наистина трудно. По принцип тази писта не би трябвало да е сред силните за нас, но пък колата върви прекрасно досега през уикенда – заяви спечелилият полпозишън Себастиан Фетел. – Ситуацията не бе никак лесна след въвеждането на F-duct. Тимът е спал по час-две през последните нощи, така че им дължа огромна благодарност. Предимството от F-duct не е огромно, но се усеща ясно. Освен това учим с всяка обиколка как работи, така че хората и тук на пистата, и във фабриката се трудят непрекъснато, за да го подобрим.

Немският пилот сподели още, че в Ред Бул са останали изненадани от вчерашното изоставане на Макларън.

– Нещата обаче се променят в последната секунда, както видяхме и днес. Животът има добри и лоши моменти, така е и в спорта ни. А шампионатът е наистина много интересен с толкова малки разлики между отборите. Иначе има чиста и мръсна страна на стартовата решетка, но разликата между тях не е сериозна, а и разстоянието до първи завой не е прекалено голямо. При наличието на Макларън и Ферари зад нас трябва да внимаваме при всички положения – каза още Фетел.