Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Пресичайки финала, си спомних първата си победа

Фетел: Пресичайки финала, си спомних първата си победа

55
0
Монца 2011

Крайно емоционален бе Себастиан Фетел на подиума на Монца, след като спечели Гран при на Италия – негов осми успех за 2011 г. и 18-ти в кариерата му, при това постигнат на пистата, където през 2008 г. германецът за първи път се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

Всичко е наистина емоционално – пистата значи много за мен, тук спечелих първата си победа и при пресичането на финала си спомних онова чувство – призна просълзеният състезател на Ред Бул. – В такъв момент се чувстваш благословен, особено виждайки хората, които идват към подиума от всички страни. Просто невероятно усещане, а като се има предвид и че през последните две години не бяхме толкова бързи, постигнатото е великолепно.

Световният шампион бе искрен, като заяви, че му е отнело малко време да осъзнае, че цели трима пилоти се надбягват един до друг в спринта към първия завой след старта.

След това обаче направих чудесно изпреварване -беше твърда битка с Фернандо [Алонсо], но честна. Нещата висяха на косъм, но се справих – допълни германецът.

Испанският му съперник от Ферари заяви, че вероятно е бил по-агресивен в защитата си спрямо Фетел, но така или иначе не е имал какво да губи. Самият Себастиан бе категоричен, че в тима не са рискували абсолютно нищо и съответно не е имало каквито и да са притеснения в рамките на състезателната дистанция.

Всъщност рискът бе вчера – продължи той. – Скоростите може би бяха по-къси от тези на повечето съперници, но бяхме сигурни в състезателното си темпо. Смятам, че избрахме правилния подход. Що се отнася до шампионата, то тази година определено е невероятна. Прогресирахме толкова много като отбор направихме огромна стъпка и сами се поставихме в настоящата ситуация. Обожавам да се състезавам, но и като отбор сме страхотни. Чувството да си част от този тим е великолепно, предизвикателството – също, защото трябва всеки път да се справяме на максимума. Ще продължа и в следващите състезания да вървя стъпка по стъпка – допълни Фетел.