Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел призова Ферари да разкрие пълния потенциал на новата кола

Фетел призова Ферари да разкрие пълния потенциал на новата кола

3177
0
Фетел преди Льоклер
Фетел преди Льоклер в Китай, снимка: Майкъл Потс

Себастиан Фетел призова Ферари да разкрие пълния потенциал на новия автомобил SF90. Според германеца колата е много силна, но за момента в отбора не успяват да извадят най-доброто от нея.

Тя бе най-бързата в уикенда в Бахрейн, но заради проблем с двигателя Шарл Льоклер не успя да спечели победата. В отминалия кръг в Китай обаче автомобилът отстъпваше на Мерцедес в завоите. И това не даде шанс на Фетел и Льоклер да се борят с Хамилтън и Ботас.

„Имаме много силна кола. Няма проблеми с нея, обясни Фетел. – Смятам, че просто ние не можем да я вкараме в точния й работен прозорец. Лично аз не съм напълно доволен от нея в някои отношения. В някои части от състезанията сме силни, но в други сме доста слаби.

Очевидно 3-те писти, на които имаше състезания през сезона досега, са доста различни. И условията бяха различни. Това, от което се нуждаем, е да отключим пълния потенциал на колата. Следващите няколко седмици ще бъдат много важни за това да разберем в какво посока трябва да вървим.“

Според Фетел в тима могат да бъдат много доволни от представянето на двигателя. Той изглежда е най-мощният от началото на сезона. В Бахрейн на Сахир заради по-високата му мощност Себастиан и Шарл печелеха по 0.4 сек на обиколка на правите.