Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Разликата с Мерцедес е по-малка, отколкото изглежда

Фетел: Разликата с Мерцедес е по-малка, отколкото изглежда

28
0

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел смята, че разликата в скоростта на неговия тим спрямо тази на Мерцедес е по-малка, отколкото изглежда. Според германеца агресивната стратегия, която избират от Скудерията от началото на сезона в много състезания не е сработила както трябва и затова резултатите не са на очакваното ниво.

„По-добри сме от миналата година, но просто резултатите още не го показват, заяви Себ пред немския “Sport Bild”. – Още изоставаме от Мерцедес, вярно е, но razlikata е много по-малка. Не можем да изкачим планината просто за една нощ.”

В последния кръг в Испания Фетел и Ферари не можаха да се възползват от двойното отпадане на пилотите на Мерцедес, като той и Райконен завършиха съответно 3-и и 2-и, зад Макс Верстапен с Ред Бул.

Причината за това беше и посредственото представяне в квалификацията, където двамата останаха 5-и и 6-и. Именно по темпото в една бърза квалификационна обиколка с малко гориво в Скудерията работиха по време на тестовете на Каталуня във вторник и сряда.

„Даваме всичко, което имаме. Понякога дори повече, каза още Фетел. – За да настигнем Мерцедес, трябва да балансираме нещата. Но ако имаме нещо, което смятаме, че ще увеличи скоростта ни, искаме да го пуснем на трасето възможно най-бърз. Техническите проблеми не влизали в плановете ни.”