Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел разпуска с футбол

Фетел разпуска с футбол

46
0
Себастиан Фетел,Тиери Анри

В деня след най-дългата Гран при в историята на Формула 1 световният шампион Себастиан Фетел (финиширал втори в Канада) си позволи малко почивка, макар тя отново да включваше физическо натоварване. Немският пилот участва в тренировка на Ню Йорк Ред Булс и порита в заниманието заедно с играчите на тима, един от които е Тиери Анри.

Бившият футболист на Ювентус, Арсенал и Барселона със смях установи, че няма шанс да се вмъкне в някой от овъролите на Фетел, тъй като е цяла глава по-висок от него. Това обаче въобще не попречи на забавлението.

Междувременно Себастиан отбеляза също така, че забраната за обдухване на дифузьорите при спряно подаване газ едва ли ще има драматичен ефект върху представянето на тима му Ред Бул. Желанието на ФИА е изискването да влезе в сила от Гран при на Великобритания, която ще се проведе на 10 юли и се смята, че биковете заедно с Ферари и Макларън ще пострадат най-много от него.

Според мен други екипи ще бъдат повлияни далеч по-зле – например Рено и Мерцедес, които разчитат много повече на тази концепция – сподели германецът. – Определено при всички ще има отстъпление, тъй като системата със сигурност ни помага да сме по-бързи. Скоростта в завоите ще намалее, но пък адаптирането ни към това няма да е проблем. Нещата просто се променят – допълни той.