Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Решихме да тръгнем по различен път

Фетел: Решихме да тръгнем по различен път

72
0
Себастиан Фетел

Световният шампион Себастиан Фетел обясни, че той и тимът на Ред Бул решили да тръгнат по различен път в стратегията за днешната квалификация и утрешното състезание в Китай след тренировките, в които Ферари показали отлична скорост с меките гуми, а в не малка степен същото се отнася и за Мерцедес.

Още вчера видяхме, че всички имат проблеми с гумите и решихме да тръгнем по друг път – обясни немският пилот. – Ферари бяха впечатляващо бързи със софт, а Мерцедес с твърдите гуми. А и като цяло след промените, които направиха, са суперсилни през този уикенд и ще е трудно да бъдат победени. Затова избрахме друга стратегия и утре състезанието ще бъде много интересно.

Фетел заяви, че вероятна негова грешка, но е възможно и проблем в колата да са причина за излитането му на 14-ти завой в края на квалификацията днес, след която той се оказа и зад Дженсън Бътън, който също бе с твърди гуми в Q3.

Той обясни още, че не е наясно какъв е проблемът на неговия съотборник Марк Уебър, но било възможно и да е сходен с неговия от Абу Даби миналия сезон.

Световният шампион коментира също така, че ще е изненадан ако някой от съперниците му успее да направи състезанието само с две спирания в бокса, каквато възможност се коментира при отличната работа с гумите на Кими Райконен и Лотус.

– Гумите софт са твърде крехки, за да може да изкара нужния им по-дълъг стинт – каза още Фетел и добави още веднъж, че ни чака крайно интересно състезание.