Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: С Марк Уебър се уважаваме взаимно

Фетел: С Марк Уебър се уважаваме взаимно

27
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел иска да има честен съотборник, с когото взаимно да се уважават, заяви самият пилот пред немската агенция ДПА дни преди началото на уикенда за домашната му Гран при на Германия.

В предишния кръг от световния шампионат на Формула 1 във Великобритания в тима му Ред Бул отново избухна скандал, след като съекипникът му Марк Уебър директно пренебрегна неколкократно отправена му заповед от шефа на отбора Кристиан Хорнер да не атакува Фетел. Австралиецът няма договор за 2012 г. и случката предизвика редица анализи, но засега коментарите са в областта на догадките. Собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц одобри духа на Уебър. съветникът му Хелмут Марко пък спомена, че някой от младите таланти, подкрепяни от компанията, може да замени Марк.

Поредната разправия обаче води неминуемо до поредните въпроси за отношенията вътре в отбора и как се разбират Фетел и Уебър.

За мен най-важното нещо е като се прибера вечер вкъщи и се погледна в огледалото, да се чувствам добре. В крайна сметка не ме интересува кой ми е съотборник, стига да е честен и да се уважаваме взаимно. Много хора не разбират правилно отношенията между мен и Марк: не сме най-добри приятели, но определено изпитваме респект един към друг. За това се говори много, тъй като хармонията в отбора е много важна. Необходимо е двамата пилоти на един екип непрекъснато да вървят напред, за да се стигнат възможните граници – обясни световният шампион.

Той обаче отказа да коментира изявление на Бърни Екълстоун, според което Себастиан е на прага на нова ера и ще доминира като сънародника си Михаел Шумахер. Фетел за пореден път бе категоричен, че не се сравнява със седемкратния световен шампион.