Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел с наказание и глоба

Фетел с наказание и глоба

45
0

Наказание от преместване с 10 места назад на грида за Гран при на Малайзия отнесе Себастиан Фетел (Ред Бул) заради катастрофата си с Роберт Кубица (BMW Заубер) три обиколки преди финала на днешната надпревара в Австралия. Стюардите на състезанието проведоха разследване, заключението от което бе, че Фетел е “причинил инцидент, принудил друг пилот да напусне пистата”. Освен това германецът и екипът му Ред Бул бяха глобени с $50000 заради това, че Себастиан продължи да кара потрошения си болид.
В отбора логично признаха, че е трудно да намерят добрата страна в състезанието, след като загубиха сигурен подиум. Фетел зае втората позиция още на старта и я удържа почти до финала.

В момента на завиване (преди катастрофата – б.р.) бях напред, но не можах да поддържам скоростта в завоя, пък и Роберт бе с по-твърдите гуми, което го правеше много по-бърз. В момента на удара вече той бе отпред, но аз нямаше къде да отида – обясни своята гледна точка Фетел. – Срамота е, тъй като надпреварата приключи и за двама ни. Трябваше ли да го пусна? Винаги искаш да се бориш.

Младият германец искрено съжаляваше за случилото се и още по време на опита си да се прибере в бокса се извини на отбора по радиото. След това изрази съжалението си и към Кубица, като същевременно бе доволен от темпото и скоростта на автомобила си до инцидента. Фетел поддържаше постоянна разлика спрямо Дженсън Бътън (Браун Гран при) през цялата надпревара.

Марк Уебър пък имаше още по-голям малшанс, попадайки в меле след старта. След удар с Рубенс Барикело колата бе твърде повредена и се класира едва 13-и.