Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел се надява на победа в домашната си Гран при

Фетел се надява на победа в домашната си Гран при

32
0

След Дженсън Бътън на Силвърстоун миналия уикенд, сега дойде ред и на Себастиан Фетел да кара в домашното си състезание.

Всъщност поради това, че през 2007-ма се включи в тима на Торо Росо чак в средата на сезона, а миналата година Гран при на Германия се проведе на Хокенхайм, това ще бъде първият път, в който 21-годишния германец ще кара автомобил от Ф1 на Нюрбургринг.

„Имам много прекрасни спомени от Нюрбургринг. Карал съм картинг там, а също така съм участвал и в много състезания от Формула БМВ, Формула 3 и световните серии на Рено на тази писта. Това място е много специално – трябва да сложиш в багажа си дебело яке, независимо, че е средата на лятото!“, обясни Фетел.

След безкомпромисната си победа на Силвърстоун, германецът отпътува за родината си с доста голяма доза самочувствие и се надява, че сънародниците му на пистата ще му помогнат допълнително в преследването на победата.

„Бих казал, че е както при футбола, когато играеш у дома – винаги даваш 100% от себе си, но мотивацията е дори по-висока“, смята пилота на Ред Бул.