Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел се радва на перфектния си полпозишън, разследват го дали е попречил...

Фетел се радва на перфектния си полпозишън, разследват го дали е попречил на Алонсо

70
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел бе недостижим в квалификацията за Гран при на Япония, но стюардите го разследват дали е попречил на Фернандо Алонсо (Ферари) по време на сесията. Разглежданият случай е от последния сегмент на сесията.

Първата позиция на пилота на Ред Бул е 34-та в кариерата му.

Не е зле! Много, много съм щастлив от резултата. Квалификацията ни премина много гладко – не можех да искам повече – коментира немският състезател веднага след финала. – Уикендът ни не започна по най-добрия начин вчера. Не бях особено доволен, но нещата се подреждаха с всяко излизане на пистата. Днес автомобилът бе с фантастично поведение. Нещата се получиха и се надявам на добро състезание утре.

Двукратният шампион допълни също така, че този сезон той и отборът му имат проблеми на писти и в завои, където миналата година бяха конкурентоспособни.

Затова не знаех какво да очаквам. Темпото през първи сектор ни бе добро през цялото време. Радвам се, че пак сме във форма, както и в предишните години – каза още Фетел.

Жан-Ерик Верн (Торо Росо) и Бруно Сена (Уилямс) също са при стюардите, след като от Уилямс изпратиха оплакване до Чарли Уайтинг още по време на квалификацията за поведението на французина пред техния пилот. Трима състезатели пък са с наказания отпреди официалната сесия – Дженсън Бътън (Макларън) и Нико Хюлкенберг (Форс Индия) за смени на скоростни кутии и Михаел Шумахер за катастрофата си с Верн от Сингапур.