Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел се срещнал с Биното в Маранело

Фетел се срещнал с Биното в Маранело

6737
0
Матиа Биното
Матия Биното; снимка: Майкъл Потс

Себастиан Фетел е имал среща с шефа на Ферари Матия Биното в Маранело. Подробности за това каква е била темата на разговора не се разкриват, но се смята, че е дискутирано поведението на Фетел и отношението му към отборните нареждания в последния кръг от сезона за Гран при на Русия.

Тогава Ферари използва отборна тактика, която да даде възможност на Себастиан да изпревари Люис Хамилтън на старта, използвайки въздушната струя на Льоклер. Именно това се случи и Фетел мина пред британеца, а и пред пилота от Монако.

Но след това германецът не изпълни отборното нареждане на пусне Шарл пред себе си, както е било според предварителния план. Размяната на местата стана чак при спиранията в бокса за смяна на гуми в Сочи.

Фетел описа срещата си като позитивна и конструктивна, без да разкрива повече детайли. Докато беше в Италия, Себастиан покара и картинг заедно със световния шампион за 2007, 2008 и 2014 г. Марко Ардиго на пистата в Лонато.

Биното пък заяви, че Фетел не би трябвало да получи наказание за смяна на компоненти по задвижващата си система за следващата Гран при на Япония. Според него може да се наложи смяна на електронния блок и/или системата MGU-K, ако се окаже, че по тях има повреди.

Фетел вече използва своя 3-и електронен блок и 2-а система MGU-K за сезона при разрешени по 2. И всяка следваща смяна ще води до наказание в решетката. Според Биното обаче в следващите състезания ще да бъдат внедрени някои от досега използваните компоненти през сезона. И така Фетел ще избегне санкция на грида.