Начало Избрани Фетел се завръща зад волана на болид на Ред Бул по-късно тази...

Фетел се завръща зад волана на болид на Ред Бул по-късно тази година

3516
0
Себастиан Фетел, Астън Мартин
Себастиан Фетел,, снимка Астън Мартин

Себастиен Фетел се завръща зад волана на болид на Ред Бул. Четирикратният световен шампион ще участва в специално демонстративно събитие, което носи името „Ред Бул Формула Нюрбургринг“ и ще се проведе на 9 септември. Освен Фетел, на събитието ще присъства и резервния състезател на австрийския тим Даниел Рикиардо.

Фетел прекара повече от 15 години в най-високото ниво на моторните спортове. През този период той записа 299 старта. В тях той спечели 4 световни титли, 53 победи, 122 подиума, 57 полпозишъна и общо 3098 точки. Германецът също така кара за отборите на БМВ Заубер, Торо Росо, Ред Бул, Ферари и Астън Мартин

Четирикратният световен шампион реши да окачи каската си в края на миналата кампания. За момента германецът се наслаждава на своята почивка от спорта не е обявил какви ще са плановете му след като се оттегли от F1. В края на миналия месец Фетел посети падока на Формула 1 по време на уикенда в Монако.

Това ще бъде третото участие на Фетел в дадена надпревара през тази година. Германецът се включи в Състезанието на шампионите, което се проведе на сняг и лед в края на януари. Фетел ще участва и във Фестивала на скоростта в Гудууд. Там той ще кара спечелилия шампионата легендарни болиди от личната си колекция. Това са Уилямс FW14B на Найджъл Менсъл и Макларън MP4/8 на Аертон Сена

От Ред Бул все още не са уточнили с какъв автомобил ще се състезават двамата пилоти. Това ще бъде първо участие за Фетел с болид на тима след края на сезон 2014. Тогава 35-годишният състезател напусна Ред Бул и се присъедини към Ферари. Фетел е първият световен шампион на „Червените бикове“ след като спечели четири поредни световни титли в периода 2010-2013 г. Германецът е и на второ място по брой победи с автомобил на Ред Бул Рейсинг.

Събитието на пистата Нюрбургринг ще включва всякакви демонстрации. Шоуто отбелязва и завръщането на автомобили от F1 на трасето край Кьолн за първи път от близо три години.

Потвърждението за завръщането на Фетел идва след тийзър, публикуван от немската страница на Ред Бул в Инстаграм.