Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел щастлив от изненадващия резултат

Фетел щастлив от изненадващия резултат

4626
0
Фетел Ферари
Себастиан Фетел, снимка Ферари
Себастиан Фетел изненадващо се качи на подиуима в надпреварата на Истанбул парк. Пилотът на Ферари изпревари своя съотборник Шарл Льоклер в последната обиколка и така записа първо класиране на почетната стълбичка за тази година. Немският състезател сподели, че е много щастлив от постигнатия резултат и от темпото на колата с гумите интермедия.

„Състезанието бе много тежко за мен. Направих отличен старт и в края на първата обиколка се озовах на четвърто място. Когато сложих гуми интермедия отначало нямах никаквво сцепление. С напредване на надпреварата колата ставаше все по-добра. Последната обиколка бе много интензивна. Видях Шарл да доближава Серхио и видях, че имат проблеми с гумите. И двамата допуснаха грешка в последия завой и аз се възползвах от предоставената ми възможност  „, каза Фетел.

Германецът бе избран от зрителите за пилот на деня в напдреварата на турското трасе.

В същото време Льоклер сподели, че е много разочарован от изпуснатата позиция на почетната стълбичка.

„В момента нямам думи да опиша разочарованието си. Не потеглих добре, но в средата на състезанието бях ммого бърз. Очаквах да се кача на подиума, но допуснах грешка и Себастиан мина пред мен. Радвам се за него, защото тазгодишния сезон е много труден за него“, заяви Льоклер.