Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел ще гони рекорд на Шумахер

Фетел ще гони рекорд на Шумахер

28
0
2011,Гран при на Сингапур,Себастиан Фетел,състезание

Въпреки че само една точка дели Себастиян Фетел от втора титла във Формула 1 вече никой не се съмнява в нея. Тя е само въпрос на време и единственият, който все още има теоритичен шанс да му я отнеме е Дженсън Бътън. За целта англичанинът трябва да спечели всички състезания до края, а Фетел да не вземе нито една точка. Сценарий, който трудно някой би повярвал, че е възможен.

Така за Фетел остана друг дразнител. Германецът винаги се е дразнел от сравненията с Михаел Шумахер и всячески се стреми да излезе от сянката на седемкратния световен шампион. Фетел вече стана най-младият шампион, най-младият пилот печелил състезание и пол позишън, а съвсем скоро предстои да стане най-младият двукратен световен шампион.

Сега наред е друг рекорд, който чака да бъде подобрен. Михаел Шумахер спечели 13 състезания през 2004 г., когато за седми път стана световен шампион. За Фетел победата в Сингапур бе девета, като по този начин той изравни постижението на Найджъл Менсъл от 1992 г. При оставащите пет състезания до края германецът спокойно може да подобри рекорда на сънародника си, стига да спечели и петте.