Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел ще кара в Ред Бул и след пет години, убеден е...

Фетел ще кара в Ред Бул и след пет години, убеден е Хорнер

47
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел ще се състезава с Ред Бул и след пет години, убеден е шефът на тима във Формула 1 Кристиан Хорнер. Англичанинът е убеден, че двукратният световен шампион няма причина да се мести в друг екип, след като се чувства толкова добре в настоящия си отбор, с който постигна на практика всичките си успехи.

Не виждам причина [да не остане]. Себастиан е част от Ред Бул откакто бе на 12 години. Всичките му постижения са резултат от работата с този отбор. Той вярва на хората в екипа, а ние извличаме най-доброто от него, а е и щастлив. Това според мен са ключовите елементи – независимо какво има подписано на лист хартия. Затова отношенията ни са работещи и процъфтяват – обясни Хорнер.

Според него обаче отборът трябва да продължи да създава достатъчно силни автомобили и да поддържа добрата атмосфера, за да задържи Фетел:

– Човек като Джеки Стюарт не е сменил екипа през цялата си кариера, но от нас зависи Себастиан да се чувства комфортно.

Шефът на Ред Бул също така заяви категорично, че късметът няма нищо общо с представянето на немския състезател.

Само трябва да погледнете сезона досега, да видите как кара и се надбягва. Работи изключително упорито, за да се озове в тази позиция, а качествата на съотборника му само подчертават неговите. Марк Уебър е един от най-добрите пилоти изобщо. Има невероятна репутация в квалификационните бягания, а Себастиан допълнително вади най-доброто от него, тъй като трябва да положи усилие, за да го победи. Всеки има право на мнение, но според мен постиженията на Себастиан говорят сами за себе си. Не винаги разполагаме с най-добрия болид, но той се справя и продължава да печели. А е само на 25 години – добави Хорнер.

Тимът на Ред Бул вече е в Остин, Тексас, където този уикенд ще се проведе 19-ти, предпоследен кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2012 г. Фетел има аванс от 10 точки пред Фернандо Алонсо (Ферари).