Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Ще се опитаме да затрудним Макларън повече следващата седмица

Фетел: Ще се опитаме да затрудним Макларън повече следващата седмица

58
0
Австралия 2012,Ред Бул,Себастиян Фетел

Себастиян Фетел бе доволен от второто си място в Гран при на Австралия и обясни, че то доказва, че Ред Бул е в много по-добра форма, отколкото предполага третата редица във вчерашната квалификация.

След доминацията си през миналата година, вчера пилотите на Ред Бул се класираха на пета и шеста позиция. Фетел дори остана зад съотборника си Марк Уебър, но още на старта успя да излезе пети, движейки се зад колите на Макларън и Мерцедес. Световният шампион бързо се справи с Нико Розберг, а в последствие бе облагодетелстван от отпадането на Михаел Шумахер. Преди последните спирания в бокса Фетел се движеше трети, но след тях вече бе втори.

„Първо искам да поздравя отбора на Макларън и Дженсън. Той направи чудесно състезание и бе просто недостижим днес“, обобщи Фетел. „Все пак се радвам, че успях да завърша на втора позиция днес. Много хора не очакваха подобен резултат след резултатите от квалификацията вчера.“

Фетел е убеден, че RB8 разполага с доста неразкрит потенциал и скорост, които не били показани в Мелбърн. Все пак бе доволен от класирането си след един труден за отбора му уикенд.

„Предвид резултатите състезанието бе добро за нас, знаехме, че то ще е едно от най-трудните. Така че второто място, даващо доста точки е много важно. Колата разполага с огромен потенциал. Щеше да е добре да съм в по-добра позиция на старта днес. Ще трябва да анализираме проблемите и да се опитаме да затрудним Макларън повече през следващата седмица.“