Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел ще удвои приходите си през сезон ’09

Фетел ще удвои приходите си през сезон ’09

26
0

Два пъти повече пари като пилот на Ред Бул през 2009 г. ще получава Себастиан Фетел в сравнение с настоящото си възнаграждение в Торо Росо.
По информация на немската преса 21-годишният състезател, който стана най-младият пилот, спечелил състезание в F1, ще получи 1,5 млн. евро през следващия сезон. За сметка на това тази година заплатата на Фетел възлиза едва на около 600 хил. евро. Тази цифра го прави третия най-ниско платен пилот в Гран при като изненадващо по заплата талантливият германец е задминат дори от Казуки Накаджима.
По повод на малкото възнаграждение на Фетел, мениджърът на Михаел Шумахер Вили Вебер заяви, че може да помогне на пилота да изкарва много повече. Независимо от подобни обещания обаче, Фетел, който няма и не иска да има мениджър, отбеляза:
„Няма да променям нищо. Изобщо не възнамерявам да го правя. Не виждам защо трябва да започвам да правя нещата различно точно сега.”
Себастиан се възползва от услугите на адвокат единствено при оформянето и подписването на новия си двегодишен договор с Ред Бул, но иначе ръководи кариерата си изцяло сам.