Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Ще водим оспорвана битка

Фетел: Ще водим оспорвана битка

47
0
Ред Бул,Себастиан Фетел

Ще водим оспорвана битка с Ферари и Макларън в Гран при на Унгария, убеден е световният шампион Себастиан Фетел.

След петъчните свободни тренировки пилотът на Ред Бул остана на половин секунда зад най-бързия Люис Хамилтън, но темпото на екипа му със супермеките гуми изглеждаше доста конкурентно.

– Изглежда ще бъде много оспорвана и близка битка. Макларън и Ферари са много бързи, така че ние трябва да играем нашата игра, за да завършим първи, каза Фетел. Според него изборът на гуми ще бъде много труден заради условията на пистата и предоставените по-меки смеси от Пирели.

– Трябва да видим как са се справили останалите и колко точно са издържали гумите. Най-важното е да вземем максимума от тях в една обиколка, но също така да изтраят цял стинт без темпото им да спадне твърде бързо. Ще бъде трудно, допълни носителят на титлата.

Съотборникът му Марк Уебър записа четвърти резултат за деня, след като в сутринта счупи предното си крило при удар в мантинелите.

– Това беше моя грешка. Минах през един от бордюрите. Пилотите все още не сме се научили – излизаме и натискаме. Ударих мантинелата, но за щастие се счупи само носа. Бързо поправихме пораженията и навъртях доста обиколки. Болидът се представя добре. Изборът на гуми ще е труден, каза миналогодишният победител в Унгария.