Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Какво прави Фетел след Гран при на Великобритания?

Какво прави Фетел след Гран при на Великобритания?

3564
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Астън Мартин

Себастиан Фетел не успя да финишира в Гран при на Великобритания, докато съотборникът му Ланс Строл взе точки за осмото си място. Четирикратният световен шампион не скри разочарованието си от резултата в надпреварата.

„Уикендът изглеждаше обещаващ и без всичките ни проблеми, щях да финиширам в точките. Много съм разочарован, че изтървах колата в прекия двубой с Фернандо [Алонсо]. Не съм съвсем сигурен какво стана, но сбърках в преценката си, загубих сцепление и се завъртях. Така се озовах в дъното. В крайна сметка не завърших, защото имаше проблем с охлаждането и екипът прибра колата“, обясни пилотът на Астън Мартин.

След състезанието Фетел обаче не се прибра, а остана на пистата и помагаше в събирането на боклуците, останали от публиката по трибуните

Себастиан се интересува от известно време от околната среда и какво се случва с планетата. Старае се да стори каквото може, за да помогне за по-широко оповестяване на проблемите.

„Не съм политик. Това не е „моя“ тема, а тема, която засяга всички ни. И разбира се, е важна за мен и семейството ми. Отношението ти към бъдещето е различно, когато имаш деца. Би било хубаво ако успея да вдъхновя хората просто да помислят за това. Климатичната криза засяга всички ни. Разбира се, наясно съм, че автомобилният спорт не е за пример в това отношение. Но навсякъде можем да започнем да си задаваме все повече въпроси. Не може да игнорираме темата, няма алтернатива. Не като да може да се погрижим първо за нещо друго. Много е важно колко спешно са нужни мерки. Ако не го сторим, ще има реални и много сериозни проблеми“, обясни преди време Фетел.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.