Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: След Q1 видяхме, че имаме шанс

Фетел: След Q1 видяхме, че имаме шанс

56
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън,Себастиан Фетел

Минути след невероятната си обиколка, с която спечели квалификацията в Абу Даби днес, Себастиан Фетел заяви, че след вчерашния ден не е бил голям оптимист относно спечелването на 14-ия си полпозишън този сезон. Имал известни проблеми с баланса и настройките на доста от елементите, но днес в последната тренировка колата била доста по-добра, отколкото вчера и се появила надежда, че отново може да успее.

След първата част на квалификацията днес в Ред Бул видели, че имат шанс и да спечелят, въпреки отличната скорост на Люис Хамилтън и Макларън.

На тази писта е много лесно да допуснеш грешка, много си на ръба – започна да описва Фетел победната си обиколка. – Но направих добре първите два сектора и следваше решителният и най-труден последен сектор. Когато пресякох финала, просто погледнах към един от екраните и исках да видя какъв е цветът и беше какъвто трябва. Ако е жълт не е добре, но ако е зелен е супер и беше какъвто трябва.

Себастиан добави още, че радостта му по радиото след квалификацията днес не е била заради медиите или нещо подобно, а защото наистина е бил щастлив от не толкова очаквания успех.