Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел смята евентуално фаворизиране на Уебър за опасно

Фетел смята евентуално фаворизиране на Уебър за опасно

38
0

Себастиан Фетел определено изрази негодувание относно предположението на съотборника си Марк Уебър относно това, че съвсем скоро ще дойде моментът, в който Ред Бул ще трябва да фаворизират единия си пилот за сметка на другия с цел атака на световната титла.

Наскоро Уебър заяви, че ако след няколко състезания е все още доста пред съотборника си в генералното класиране, ще бъде съвсем нормално от тима да го подкрепят, за да атакува короната.

Германецът обаче изрази точно противоположно мнение в интервю, разпространено от агенция Асошиейтед Прес наскоро.

„За един пилот това няма никакъв смисъл – не се отказваш да опитваш да спечелиш шампионата, докато не стане математически невъзможно.

За един отбор пък няма никакъв смисъл да фаворизира единия пилот, ако това значи да подтиска другия, защото той има нужда и двамата пилоти да взимат максимум точки, за да вземат конструкторската титла.

Ако двамата пилоти са близо в шампионата, е прекалено опасно да избираш“, смята Фетел.

Като че ли обаче само той е на това мнение, тъй като дори Хелмут Марко, който винаги е подкрепял немеца, призна, че след състезанието на Монца целият екип ще трябва да се събере, за да обсъди стратегията си за спечелването на титлата.