Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Спа не ни е съвсем удобна, но ще сме бързи

Фетел: Спа не ни е съвсем удобна, но ще сме бързи

40
0
Себастиан Фетел

Пистата Спа-Франкоршамп не е сред най-удобните за Ред Бул, но тимът въпреки това ще е силен, смята световният шампион Себастиан Фетел. Дългите прави на трасето са причина за известните му съмнения. Най-добрият резултат на Фетел досега в Белгия е трето място.

Има някои завои, но те са във втори сектор, следователно първи и трети ще са ни трудни – призна германецът по време на официалната пресконференция днес. – Спа не е сред любимите ни трасета заради правите, които са повече, отколкото на други писти. Вече сме виждали какви проблеми имаме тук в предишни години.

Себастиан обаче бе категоричен, че RB7 е много добър автомобил като цяло и заради това ще е конкурентоспособен.

Мисля, че разбрахме и научихме много неща за болида, но ще видим какво ще стане този уикенд. Пистата пък е страхотна и вече нямам търпение да карам. Последните три старта пък бяха доста различни по отношение на условията в тях, особено Нюрбургринг, където бяхме изненадани колко е студено. Тогава определено имахме грижи със загряването на гумите – повече, отколкото други отбори. Няма проблем с колата. Просто трябва да постигнем по-бързо оптимална работна температура и според мен в Унгария направихме крачка напред в тази посока – допълни световният шампион.