Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел спечелил над 29 млн. евро през 2013 г.

Фетел спечелил над 29 млн. евро през 2013 г.

16
0
Себастиан Фетел

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел е спечелил над 29 милиона евро през 2013 г.

Немският пилот на Ред Бул не е сред Гран при пилотите с най-високи заплати, но приходите му са значителни вследствие на няколко други компонента.

Основната заплата на Фетел за миналия сезон е 12 милиона евро. Ред Бул обаче дават сериозни бонуси на служителите си за постигнати успехи, в това число и на пилотите. Премията за победа е 500 000 евро. През миналата година Себастиан спечели 13 надпревари, което означава €6 500 000. Бонусът за титла е нарастващ: 4 млн. за първа, 6 млн. за втора, 8 млн. за трета, а този за четвъртата корона възлиза на 10 милиона евро.

Според запознати Фетел дели наполовина с Ред Бул приходите от личните си спонсорски договори. Приходите от тях след подялбата е около милион евро за миналата година.

Самият Фетел пък сподели, че очаква новият му съотборник Даниел Рикиардо да се бори упорито с него през новия сезон, както и че се надява да се учи от него.

Трудно е да му дам какъвто и да е съвет, защото всеки си има собствен стил. Сигурен съм, че има неща, които той вероятно ще научи от мен, но в същото време се надявам аз да науча много неща от него. Даниел е различен пилот, с друг поглед върху ситуацията, а според винаги може да разбереш нещо, ако си държиш очите и ушите отворени. Той няма опита на Марк [Уебър] от последните години, но въпреки това притежава достатъчно талант, спечелил си е мястото и съм сигурен, че битката ще е сериозна – обясни Себастиан.

Германецът допълни, че на Рикиардо може да му отнеме известно време да свикне с новия си отбор, макар да познава повечето хора там:

Работната среда е различна. Да се работи с тези хора е различно от това просто да ги познава. Затова първо трябва да се види с всички и – говоря от личен опит – се изисква малко време, за да заговориш на езика на инженерите. Всички в екипа са щастливи от пристигането му. Освен това тази година има толкова нови неща, че всички трябва да се адаптираме, така че съм сигурен, че той бързо ще намери пътя си.