Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел срази конкурентите си в третата свободна тренировка

Фетел срази конкурентите си в третата свободна тренировка

36
0
Себастиан Фетел

Себастиян Фетел сломи конкуренцията на своите опоненти след като безапелационно спечели най-доброто време в третата свободна тренировка на пистата Буд в Индия. Двукратният световен шампион успя да изпревари втория Дженсън Бътън с 0,367 сек. На близо 0,4 сек. зад шампиона остана съотборникът му Марк Уебър, завършил тренировката трети.

Пилотите на Ред Бул бяха изключително бързи още след началото на сесията, като времената им с твърдите гуми бяха значително по-добри, с повече от секунда, пред тези на техните съперници. Едва в края на тренировката след слагането на меките гуми останалите успяха да се приближат до постиженията им. Бътън дори успя да поведе за кратко, но след излизането на Фетел с меките гуми интригата приключи.

Болидите на Ферари отново показаха, че изключително трудно загряват твърдите гуми на Пирели. Алонсо и Маса имаха доста трудности с намирането на правилния баланс за тази смес.

С меката смес пилотите даваха по-добри времена след втората си бърза обиколка, което от своя страна показва, че загряването на тези гуми също не протича по най-бързия начин, въпреки натоварващите завои на трасето.

Люис Хамилтън завърши на четвърта позиция и не изглеждаше особено удовлетворен след края на тренировката от баланса на колата си. След него се наредиха пилотите на Ферари, Фернандо Алонсо и Фелипе Маса, а десетката се допълни от Пол ди Реста (Форс Индия), Нико Розберг (Мерцедес), Адриян Сутил (Форс Индия) и Себастиен Буеми (Торо Росо).

Седемкратния световен шампион Михаел Шумахер в крайна сметка остана 11-и, след като дълго време бе в челото на класирането. Пилотите на Мерцедес бяха сред първите, заложили на меките смеси.