Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Тактиката ни е една – да бием

Фетел: Тактиката ни е една – да бием

43
0
Себастиан Фетел

1 точка дели Себастиан Фетел от втората му титла във Формула 1 и това стана повод за (дори глупави на моменти) разсъждения преди Гран при на Япония какво би могло да спре пилота на Ред Бул. Реалността е, че най-лошото класиране на германеца през 2011 г. е 4-то място, тоест шансът да не бъде коронясан е липсващ, освен ако не се случи нещо наистина екстремно.

Титлата си е на Себастиан, дори ако реши в неделя да гледа състезанието по телевизията! – коментира Фернандо Алонсо.

Дженсън Бътън е единственият пилот, който има математически шанс да продължи битката, но и той не си прави илюзии каква е ситуацията.

Хубаво е, че още ме споменава като претендент! – засмя се англичанинът на Сузука. – Вероятно просто не иска да мисли до края на надпреварата. Чувството, когато пресичаш финала и ставаш световен шампион, е невероятно.

Самият Фетел упорито продължава да твърди, че ще се радва, когато всичко приключи и че нито подходът, нито подготовката му за идващото състезание са повлияни от ситуацията в шампионата.

Честно казано, колелото не спира да се върти, когато постигнеш една цел, защото на ред идва следващата – обясни германецът. – Ние, естествено, искаме да извлечем най-доброто от колата този уикенд. А аз обичам пистата, така че нямам търпение и да карам на нея, и да се състезавам. Искаме да спечелим, но това желание се споделя и от всички останали в пита. Тактиката ни е една: да бием. Трябва да кажа, че досега действаше добре. Така че защо да променяме нещо, което върви толкова хубаво?

Себастиан се намира в съвършено различна ситуация понастоящем в сравнение с миналия сезон, когато няколко пилоти водеха битка до самия финал. Сега авансът му е убийствените 124 точки 5 старта преди края на сезона.

Опитвам се да не слушам статистиките, а да се фокусирам върху надпреварата, както правя всеки път. Научих си уроците от допуснатите в миналото грешки и би било глупаво да бъркам пак. Не е смущаващо да имаш пропуски, ако си извлечеш поука, но би било притеснително, ако повтаряш едни и същи неща – допълни Фетел.