Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Торо Росо трябва да запази темпото си

Фетел: Торо Росо трябва да запази темпото си

41
0

Себастиан Фетел подтикна тима си Торо Росо да продължи да работи така упорито и през остатъка от сезона, след като спечели първата си победа на пистата Монца миналата неделя.

Германецът стана най-младият победител във Формула 1, като изненадващо доминираше по време на Гран при на Италия. Той иска да бъде уверен, че тимът му ще може да повтори резултата, ако се отдаде подобна възможност. Затова и Фетел смята, че ще трябва да отмине поне краят на сезона, преди спокойно да седне и да се радва на успеха си.

„Вероятно ще е нужно известно време, преди това да стане, тъй като всички се стараем да поддържаме настоящото темпо за следващите състезания” – казва младият германец пред autosport.com.

„Все пак не бе само Монца, а имаше и състезания като Спа, Валенсия и Хокенхайм, където можеше да се види, че ставаме по-силни като отбор. Пакетът има своя потенциал и изцяло зависи от нас да го използваме.”

„Не можеш просто да очакваш да печелиш състезания в този спорт. Но нашата цел е ясна: когато има шанс за победа, трябва да сме там и да се възползваме.”

„Не сме на същото ниво като Ферари и Макларън, а целта ни е да постигаме най-доброто, на което сме способни. Ако това означава да печелим състезания, то ще се опитаме – въпреки че ще ни стига и само да печелим точки до края на сезона.”

Фетел изкара два дни тази седмица, привиквайки към болида на Ред Бул. Той обаче е категоричен, че няма да се разсейва от задълженията си към Торо Росо до края на сезона.