Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Този полпозишън е много специален и различен от останалите

Фетел: Този полпозишън е много специален и различен от останалите

36
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел подобри поредния рекорд във Формула 1 днес. Най-младият двукратен световен шампион вече е пилота с най-много полпозишъни за един сезон – 15. Доминацията на Ред Бул през 2011 г. в тренировките за разпределение позициите на стартовата решетка пък бе тотална: Фетел и Марк Уебър загубиха една-единствена битка.

Доста се говореше преди квалификацията точно за този рекорд и най-добрата тактика бе въобще да не мисля за него – обясни след края на сесията немският пилот. – Началото на уикенда не бе леко, тъй като не бях 100% доволен от баланса. Но направихме някои промени и останах доволен. Вложих всичко в последния си тур и реагирах доста емоционално след пресичането на линията, тъй като знаех, че каквото и да е станало, съм дал всичко от себе си. Но този полпозишън е много специален и различен от останалите. Сега съм просто щастлив и че ще стартирам от челото – допълни Фетел.

Уебър лаконично отбеляза, че също е доволен от представянето си. Австралиецът допълни, че заедно със съекипника му са бързи през целия уикенд до момента и това е много положително преди утрешната надпревара на Интерлагос.

Забележително постижение е. Той е най-бърз през целия сезон. Поделяше рекорда в продължение на две седмици с Найджъл Менсъл, а сега го подобри. Марк до него на първа редица е страхотен начин да приключим последната квалификация за 2011 г. Себастиан обича статистиката, а днес написа истинска история. Би трябвало наистина да се наслади на момента, тъй като понастоящем е пред доста страхотни пилоти в класацията за полпозишъни в рамките на един сезон – заяви пък шефът на тима Кристиан Хорнер.