Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел трябва да се представя по-добре в квалификациите, заяви Хелмут Марко

Фетел трябва да се представя по-добре в квалификациите, заяви Хелмут Марко

50
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел трябва да се представя по-добре в квалификациите, заяви консултантът на тима на Ред Бул доктор Хелмут Марко. Австриецът е убеден, че двукратният световен шампион може да се бори за световната титла във Формула 1 този сезон, но за целта е необходимо по-предно класиране в сесиите за разпределение местата на стартовата решетка.

Титлата все още е напълно възможна за нас, но е нужно Фетел да се справя по-добре с квалификациите. Не са му необходими пет победи, но не може да си позволи повече провали. Поредицата добри класирания на Фернандо Алонсо все ще спре в някакъв момент и когато това стане, трябва да се възползваме от момента – заяви Марко пред немския вестник Билд.

Фетел е на 42 точки зад Алонсо, който води в генералното класиране на шампионата след 11 старта. 25-годишният пилот е трети в подреждането, изоставайки с 2 пункта от съотборника си Марк Уебър. Миналата година той спечели 15 от 19-те възможни полпозишъна, докато през 2012 г. е бил на първа редица едва 4 пъти в 11-те надпревари до момента. Има една победа (в Бахрейн), докато Алонсо е с 3, а Люис Хамилтън (Макларън) и Уебър – с по 2.

Испанската звезда на Ферари също така е изключително постоянен в представянето си. Той има вече 23 последователни финала в топ 10 и този уикенд е в състояние да изравни рекорда по този показател, принадлежащ на Михаел Шумахер с 24 последователни класирания в точките.

В същото време Марко бе категоричен, че Фетел няма да получава преференциално отношение от отбора на Ред Бул.

И двамата ни пилоти могат да станат шампиони с екипа. Уебър също може да се бори за титлата – каза той.