Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Утре може да е съвсем различен ден

Фетел: Утре може да е съвсем различен ден

51
0
Марк Уебър

Себастиан Фетел не бе доволен от предсезонните тестове, но започна състезателната година във Формула 1 в познатата доминираща форма.

Трикратният световен шампион оглави класирането и в двете петъчни тренировки на пистата Албърт парк. Единственият му проблем бе с KERS-а в колата за малко следобед. След това пилотът бе в обичайното си предпазливо настроение.

Утре може да е съвсем различен ден – коментира германецът малко, след като слезе от своя Ред Бул RB9. – Петъкът като цяло бе добър ден за нас. Нещата протекоха доста плавно, нямаше грижи с колата. След тестовете бе истинско удоволствие да изляза на трасето. То изобщо не става по-лесно и си е сериозно предизвикателство. Меките гуми не издържат кой знае колко дълго, но по-твърдата смес ще е добра за състезанието. Времето в събота вероятно ще е доста променливо. Не можем да предвидим как това ще се отрази на гумите и баланса на болида и трябва да сме готови да правим промени. Днешният баланс бе наред, но ще се подготвим за следващите изпитания – добави той.

Съотборникът му Марк Уебър зае втора позиция в класирането.

Австралиецът, когото голямата част от феновете по трибуните се надяват да видят на най-високото стъпало на подиума в неделя, се завъртя в самия край на втората тренировка, но не повреди автомобила. Той също сподели, че петъкът е бил нелош ден, както и че екипът вече разполага с много информация.

– Чудесно е да сме на слънце след Барселона, където бе доста облачно. Днес трябваше да проверим доста голямо количество данни, натрупани в Европа и това премина успешно. Все още ни предстои сериозен анализ. Утре ни очаква облачно време и е необходимо да сме готови. Но като цяло ситуацията е положителна, въпреки че има какво да подобрим в отделни области – коментира Уебър.