Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Въобще не разбрах защо Хамилтън искаше да ме удари

Фетел: Въобще не разбрах защо Хамилтън искаше да ме удари

47
0

Ред Бул не очакваха шестото и осмо място в Гран при на Китай, на които днес финишираха пилотите им Себастиан Фетел и Марк Уебър след убийствената си скорост във вчерашната квалификация.

– Стартирахме от първа редица, но не завършихме на същите позиции. Почти непрекъснато или аз изпреварвах някого, или мен ме задминаваха – коментира интензивността на надпреварата Фетел. – Всичко беше много хаотично и тази шеста позиция може да се окаже особено важна. Очевидно е, че основните ни съперници финишираха пред нас, така че усещането не е приятно. Имахме сериозни проблеми в някои моменти, но на чиста писта всичко бе наред. При сблъсъка с Люис [Хамилтън] в питлейна не знам защо той отиде наляво и искаше да ме удари. Надявах се да не е пукнал някоя от гумите ми. Наистина на схващам защо бе нужно, след като аз бях малко пред него и при всички случаи предимството бе за мен – заяви немският пилот.

Състезанието бе трудно и за Уебър, като той призна липсата на достатъчно добро темпо. Според австралиеца колите на Ред Бул са твърде чувствителни и поведението им се променя постоянно в условия като тези на трасето до Шанхай.

– Знаем къде губехме и ще оправим всичко. Към края сложих още едни интермедии в опит да наваксам позиции, но не бяхме достатъчно бързи – каза още той.