Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел впечатлен от MP4-27, Хамилтън доволен от поведението във високоскоростните завои

Фетел впечатлен от MP4-27, Хамилтън доволен от поведението във високоскоростните завои

22
0
Люис Хамилтън

Себастиан Фетел остана впечатлен от поведението на новия Макларън MP4-27 след първия ден тестове на пистата Каталуния. Предсезонните изпитания продължават до края на седмицата, но темпото на колата бе достатъчно, за да предизвика коментара на световния шампион.

Според мен Макларън изглеждат наистина силни. Определено не правеха бягания за време от по една обиколка. Въртяха по-дълги серии и като че ли са определено конкурентоспособни. За останалите е прекалено рано да се казва каквото и да е. На този етап обаче определено не говорим за шампионата. Лотус бяха изненадата на Херес, Ферари все още са нещо като енигма – допълни немският пилот.

Що се отнася до неговия нов болид, то Фетел заяви, че може да коментира единствено собственото си усещане в колата, а то е положително.

Междувременно Люис Хамилтън сподели, че е особено доволен от поведението на MP4-27 във високоскоростните завои. Той натрупа 114 обиколки (531 км) без сериозни проблеми и това бе повод за задоволство и в тима.

При над 500 километра без грижи можем да кажем, че изкарахме много продуктивна сесия – обясни тийм мениджърът Дейвид Рединг. – Температурите бяха по-ниски, но като цяло сме оптимисти, че вървим в правилната посока по отношение на гумите и настройките за началото на сезона.