Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Всеки иска да побеждава, аз включително. Никой не би стоял в...

Фетел: Всеки иска да побеждава, аз включително. Никой не би стоял в F1, ако мечтата му не е да печели

2758
0
Себастиан Фетел, Ланс Строл
Себастиан Фетел и Ланс Строл; снимка: Астън Мартин

„Погледнете тази кола. Кой не би се вълнувал при перспективата да се състезава с нея?“, заяви Себастиан Фетел при вида на новия Астън Мартин AMR22.

Автомобилът бе представен в базата на британския автомобилен производител. Той е следващата крачка от плана на Лорънс Строл да покори върха във Формула 1.

„Като става дума за надежди за сезона, то не мисля, че някой реално знае какво да очаква“, продължи Фетел

„Има нови правила и всички отбори се надяват, разбира се, че са се справили най-добре. Всеки иска да побеждава, аз включително и никой не би стоял във Формула 1, ако мечтата му не е да печели. Аз не съм различен в това отношение. Основното е да продължим напред и нагоре. Това е едва втората година от петгодишния ни план, така че в момента още сме по-близо до началото. Но този отбор има големи амбиции и големи планове. Вълнувам се, че съм част от това.“

В отговор на въпрос от фен Фетел каза, че още не е кръстил колата си, каквато традиция има всеки сезон. Четирикратният световен шампион обясни, че обикновено изчаква да види поведението на новия си болид, но е отворен за предложения.

Ланс Строл отбеляза, че новите правила са възможност не само за Астън Мартин, а за всички отбори

„Ние просто трябва да вярваме, че сме свършили по-добра работа. Знам, че всички участвали в проекта се трудиха невероятно упорито, за да ни дадат със Себ възможно най-добър шанс. Същевременно трябва да сме реалисти в началото на новия сезон. Целта ни е да се придвижим по-напред спрямо позицията ни в първенството от миналата година. Това би било прогрес. Както и Себ отбеляза, невъзможно е да се знае кой как върви, докато не стъпим на писта. А дори тогава може да не се разбере чак до квалификацията в Бахрейн. В Астън Мартин работят наистина умни хора и съм оптимист, че ще отбележим напредък“, сподели още канадският пилот.

Пърформанс директорът на отбора Том Макълоу каза от своя страна, че способностите на екипите да се учат и адаптира ще са жизненоважни през първия сезон с новия регламент.

„Печелилите доскоро отбори ще стартират като фаворити, но ако някой екип е открил нещо особено иновативно преди останалите, може да има сериозна разлика“, допълни той.