Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Всички имат потенциал да са напред тук

Фетел: Всички имат потенциал да са напред тук

43
0
Гран при на Корея,Себастиан Фетел

Себастиан Фетел няма конкретни очаквания за представянето – своето и на отбора си Ред Бул – на новата корейска писта Йонгам, където този уикенд се провежда 18-и кръг от световния шампионат на Формула 1.

– Нещата за мен не бяха толкова добри тази година. Но все пак си мисля, че се намираме в добра позиция. Колата ни е наистина добра и в последните стартове бе изключително силна. А тази конкретна надпревара (в Корея – б.р.) ни е непозната и според мен всички имат потенциал да са на ниво тук. Първи сектор не изглежда особено удобен за нас, но втори и трети би трябвало да ни дадат възможност да догонваме съперниците – сподели немският състезател.

Петима пилоти все още имат шанс да спечелят титлата тази година, като редовно им се припомня 2007 г., когато Макларън загубиха в последния момент.

– Случилото се през 2007 г. стана поради определени причини – бе категоричен Фетел. – Кими [Райконен] нямаше кой знае какви шансове два старта преди финала, но, разбира се, показа, че е възможно да спечели дори при толкова малка възможност. Просто даде максимум от себе си в тези надпревари. Понастоящем ситуацията е по-сложна, тъй като съперниците трябва да губят точки или да не финишират твърде напред. Затова според мен не може да се прави кой знае какво сравнение. Просто този сезон ще е различно. В края на краищата в този спорт понякога имаш късмет, друг път не. Нормално е не всичко да премине възможно най-добре. След миналия сезон от нас се очакваше да се борим за титлите и три старта преди финала на състезателната 2010 г. ние сме в точно такава позиция. Смятам, че досега изпълнихме очакванията – допълни Себастиан.