Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел защити затворените кокпити

Фетел защити затворените кокпити

36
0
затворен кокпит,кокпит

Себастиан Фетел се изказа в защита на новите кокпити със защита на главата на пилота, които бяха изпробвани от него и от Кими Райконен по време на последните два дни от тестовете на отборите от Ф1 на пистата Каталуня. Според германеца няма значение как изглеждат въпросните кокпити на външен вид, а това, че ще спасяват човешки животи в бъдеще.

Мнението на повечето пилоти е доста различни по отношение на устройството. Шампионът Люис Хамилтън го описа като една от най-лошите промени в историята на Ф1, а според Нико Хюлкенебрг спортът е достатъчно сигурен на днешно време и няма нужда от подобни грозни елементи. Нико Розберг обаче го защити, както и Фелипе Маса.

В тази връзка Фетел каза, че наистина заградените кокпити не изглеждат добре, но ако те помогнат да подобряването на сигурността и спасяването на живота на пилотите, то те имат място в спорта.

Според Фетел ако с тях разполагаха Хенри Съртийс (синът на шампиона от 1964 г. Джон Съртийс, загинал през 2009 г. след удар от гума във Формула 2) и Джъстин Уилсън (загинал в Индкар през 2015 г. след удар от отломка), то и двамата щяха да са сред нас и сега.

„Можеш да видим, това което имаш нужда, коментира видимостта през новите кокпити Фетел. – Можем да подобрим системата по отношение на естетическия вид и видимостта. Тествах я и на симулатора и мосля, че ще видим еволюция много скоро.”