Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Животът днес бе значително по-лесен, отколкото в Канада

Фетел: Животът днес бе значително по-лесен, отколкото в Канада

40
0

Много доволен от втората си победа за сезон 2010 г. бе Себастиан Фетел, след като пресече пръв финала на Гран при на Европа. Германецът призна, че имаше доста изпуснати възможности досега:

– Пътят досега не бе най-лекият възможен, но каквото станало – станало. Мисля, че на старта потеглих наистина добре и се стараех в първия завой да не се случи нещо глупаво. Опитах се да оставя възможно най-много място на Люис [Хамилтън], но битката се оказа значително по-близка, отколкото очаквах и исках. После се опасявах от това, че неговото предно крило докосна моята гума и се страхувах да не е спукана, но всичко беше наред със скоростта. Стреснах се, като видях колата за сигурност, тъй като не знаех къде са останалите коли зад мен. Нещата обаче се подредиха добре, макар и рестартът да не бе лесен – коментира Себастиан.

Германецът призна, че новината за наказанието на Хамилтън му е дала шанс да отдъхне и да контролира по-добре темпото, тъй като англичанинът изостана значително след преминаването си през питлейна и не го притискаше.

Той бе наистина доволен да разбере, че съотборникът му Марк Уебър е добре след страховитата си катастрофа, заявявайки, че понякога хората просто забравят колко опасен е автомобилният спорт.

Що се отнася до гумите, то според него всички са били позитивно изненадани от издръжливостта им по време на надпреварата:

– Аз лично се опитвах да щадя гумите и се стараех да не натискам прекалено твърдо. Условията на пистата се подобряваха непрекъснато и накрая животът ни наистина бе значително по-лесен, отколкото преди две седмици – каза още Фетел.