Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА трябва да одобри наследника на Екълстоун

ФИА трябва да одобри наследника на Екълстоун

26
0

Наследникът на Бърни Екълстоун, който в бъдеще ще замести британеца като управляващ търговските права във Формула 1, ще трябва да бъде одобрен от ФИА. Това заяви президентът на федерацията Жан Тод.

От доста време се спекулира, че е време Бърни да бъде сменен, след като вече е на 85 години и по мнениетона мнозина не ръководи добре спорта в последните години. Самият Екълстоун казва, че няма намерение скоро да се оттегля. Според Тод в бъдеще компанията, която притежава мажоритарния дял от акциите – CVC Capital Partners, ще направи правилния избор.

„Бърни върши изключителна работа за развитието на Формула 1. Това не означава, че винаги сме на едно мнение, но аз уважавам това, което прави, заяви Тод. – Бърни си има свой стил. Основните собственици от CVC, са силни и талантливи бизнесмени. – Сигурен съм, че ще знаят какво да правят, когато дойде денят, в който ще трябва да променят ръководството. Знаят кой ще се справи със ситуацията. Ще направят предложение и ФИА ще трябва да го одобри, но нямам притеснения по въпроса.”

На въпроса дали ФИА има последната дума за това кой ще е наследникът на Екълстоун, Тод отговори: „Няма да изпадам в подробности около договора ни, но те ще трябва да постигнат споразумение с нас. Говорим с много уважавани бизнесмени.”