Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА е проверявала двигателя на Ферари в Мексико

ФИА е проверявала двигателя на Ферари в Мексико

4411
0
двигател, Ферари, 2019
снимка: Ферари

ФИА е направила проверка на задвижващата система на Ферари в уикенда за Гран при на Мексико. Това съобщава Дитер Ренкен в своето издание racefans.net, позовавайки се на информация от свои източници.

В последните седмици много се говори за легалността на двигателя на Скудерията. Появиха се дори информации, че някои от съперниците на тима смятат, че такова голямо предимство в мощността спрямо останалите производители не може да се постигне по легален начин.

Има няколко теории за това откъде идва голямата преднина на тима от Маранело по отношение на мотора. Смята се, че в квалификационен режим тя е около 50 конски сили спрямо Мерцедес. В състезанията обаче този режим не може да бъде използван продължително време.

Според информацията инспекцията в Мексико е станала със съдействието на Ферари. И след нея не са били открити места на високо налягане в системата, от които могат да изтичат течности.

Едната теория за предимството е, че Ферари успява да охлади допълнително гориво-въздушната смес, като от масления интеркулер изтича в определени моменти мъничко масло. То намалява температурата на сместа и подобрява горивния процес.

След проверката е станало ясно, че в Скудерията използват 3 различни течности за охлаждане. Няма информация за това тимът да използва нелегални неща по двигателя си.

Преди началото на състезанието на стартовата решетка в Мексико друг известен журналист Адам Купър е попитал шефа на Ферари Матия Биното какво мисли относно възможността да бъде подаден официален протест срещу редовността на колата на Ферари.

Отговорът на Биното е, че той би бил щастлив, защото при това положение от Ферари ще могат да покажат колко глупави са тези протести и спекулациите ще спрат.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter