Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА е проверявала и двигателя на Хонда след Бразилия

ФИА е проверявала и двигателя на Хонда след Бразилия

3278
0
Ред Бул Хонда 2019 Бразилия
снимка: ATP

ФИА е проверявала и задвижващата система на Хонда след Гран при на Бразилия. Това съобщават британски медии, позовавайки се на свои източници.

Наскоро немското издание Auto Motor und Sport публикува информация, според която след надпреварата на Интерлагос федерацията е прегледала части от горивната система на болидите на Ферари, на една от клиентските коли на Ферари и на една, която не е с мотор на италианския доставчик.

Според последните информации клиентската кола на Ферари е била Алфа Ромео. А тази, което не е била с мотор на италианския доставчик, е задвижвана от двигател на Хонда. Не е ясно дали обаче става въпрос за автомобил на Ред Бул или на Торо Росо.

В тази връзка ФИА е издала и нова техническа директива – 39/19, която е 3-а за последните седмици. Според нея отборите трябва да поставят втори дебитомер в резервоара от 2020 г., който да може да бъде контролиран директно от федерацията. Той има ролята да измерва горивния поток, който е ограничен до 100 кг на час.

Първата директива гласеше, че опитите за влияние върху начина на измерване на максималния разрешен горивен поток и неговото надвишаване се счита за нарушаване на правилата. Имаше предположения, че във Ферари някак си успяват да заобиколят този лимит на потока.