Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА е проверявала горивната система на Ферари след Бразилия

ФИА е проверявала горивната система на Ферари след Бразилия

2853
0
Ферари двигател 2019 Бразилия
снимка: ATP

ФИА е преглеждала елементи от горивната система на Ферари след Гран при на Бразилия. Това съобщава популярният журналист Тобиас Грюнер от немския Auto Motor und Sport.

Според информацията след състезанието на Интерлагос федерацията е инспектирала части от горивната система на болидите на Скудерията SF90, на една от клиентските коли на Ферари и на една, която не е с мотор на италианския доставчик.

По-подробно разследване на въпросните елементи ще има в лабораториите на ФИА в следващите седмици.

От няколко месеца има много спекулации относно задвижващата система на Ферари. Имаше подозрения, че предимството от 50 конски сили на Скудерията се дължи на използване на нелегални системи.

В резултат в последните седмици ФИА публикува 2 технически директиви относно двигателите. Първата гласеше, че опитите за влияние върху начина на измерване на максималния разрешен горивен поток и неговото надвишаване се счита за нарушаване на правилата. Имаше предположения, че във Ферари някак си успяват да заобиколят този лимит на потока.

Втората постановяваше, че е забранено използването на запалими течности от интеркулера, въздушния конектор или хибридните системи ERS в процеса на горене.

След тези директиви изглежда, че скоростта на Ферари като цяло се влоши. Предимството на правите също намаля доста, макар то да продължава да е налично.